Noua cerere de proiecte pentru IMM-uri lansata de Ministerul Economiei

Ministerul Economiei lansează, pe 9 august, o nouă cerere – cea de-a treia – de proiecte prin care întreprinderile mici şi mijlocii pot obţine fonduri nerambursabile individuale în valoare de până la 1,75 de mililoane de lei.

Semnarea acestor proiecte în valoare de sute de milioane de lei are loc după ce atât preşedintele Traian Băsescu, cât şi, apoi, FMI, au semnalat nivelul extrem de scăzut al absorbţiei fondurilor europene de către România.

Printre problemele ridicate de întreprinzători legate de accesarea banilor comunitari nerambursabili se numără birocraţia şi timpul prea lung care trece până la începerea propriu-zisă a derulării investiţiei.

Vineri, 6 august, la ceremonia semnării unei alte serii de contracte similare, Emil Boc a anunţat că “România se află într-o cursă contra cronometru în privinţa accesării fondurilor europene la timp”

Din acest motiv, guvernul are în vedere capitalizarea Fondului Naţional de Garantare pentru IMM-uri, în cadrul rectificării bugetare din luna august.

El a mai spus că guvernul va pune la punct şi un sistem de realocare a banilor europeni pe diverse axe, astfel încât domeniile în care sunt mai multe solicitări să beneficieze de un plus de fonduri comunitare, din anul 2011.

Sursa: RADOR

What Next?

Related Articles