Nou cutremur puternic de 7,4 magnitudine în nord-estul Japoniei

Joi 07 aprilie a avut loc un nou cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,4, la aproximativ 40 de kilometri de coasta de nord-est a Japoniei.

Ca urmare a fost declansata o alerta de tsunami. Aceasta a fost anulata vineri, la ora 1.00 (joi, 19.00, ora României), de Agenţia meteorologică japoneză.

Cutremurul cu magnitudinea 7,1, s-a produs joi, la ora 23.32 (17.32, ora României), la o adâncime de 49 de kilometri, a precizat Institutul american de Geofizică (USGS). Epicentrul său a fost localizat în Oceanul Pacific, la 66 de kilometri est de oraşul Sendai, din prefectura Miyagi.

Agenţia meteorologică japoneză a stabilit magnitudinea seismului la 7,4 şi a localizat epicentrul la circa 40 de kilometri est de peninsula Ojika.

Seismul a fost resimţit până la Tokyo, la 400 de kilometri sud, unde imobilele şi casele s-au clătinat câteva zeci de secunde.

“Am stabilit că (seismul de joi seara) a fost o replică a cutremurului de la 11 martie”, a declarat un purtător de cuvânt al Agenţiei meteorologice japoneze, în cursul unei conferinţe de presă.

Televiziunea publică NHK a relatat că scurgeri de gaze şi inundaţii au fost semnalate în unele părţi ale oraşului Sendai.

Potrivit agenţiei Jiji, cinci incendii şi 13 scurgeri de gaze au fost semnalate în acest oraş.

Pene de electricitate au fost de asemenea raportate în prefecturile vecine Aomori, Iwate şi Akira. Unele zone din prefecturile Miyagi şi Yamagata au fost de asemenea afectate de pene de electricitate, a anunţat Agenţia pentru siguranţă nucleară.

Televiziunea publică NHK a precizat că cele două centrale nucleare de la Fukushima nu au suferit pagube.

Operatorul şi proprietarul centralei, Tokyo Electric Power (TEPCO), a ordonat joi muncitorilor de la centrală să evacueze litoralul, din cauza unui posibil tsunami.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles