Noile impozite pe proprietate

Impozitele pe proprietate vor fi de două ori mai mari faţă de cele  actuale, pentru persoanele care deţin una sau două locuinţe neînchiriate în afara celei de domiciliu.

 

În cazul celor ce au trei case, în afara celei de domiciliu, se va stabili o taxă cu aproape de trei ori mai mare decât în prezent.

Proiectul de modificare a Codului Fiscal prevede că, dacă o persoană fizică are în proprietate două sau mai multe clădiri utilizate ca locuinţă, care nu sunt închiriate unei alte persoane, impozitul pe clădiri se majorează cu 30% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu; cu 100% pentru cea de-a doua clădire în afara celei de la adresa de domiciliu; şi cu 200% pentru cea de-a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.

În prezent, în baza Codului Fiscal, dacă o persoană fizică are în proprietate două sau mai multe clădiri utilizate ca locuinţă, care nu sunt închiriate unei alte persoane, impozitul pe clădiri este majorat cu 15% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% pentru cea de-a doua clădire, cu 75% pentru cea de-a treia clădire şi cu 100% pentru cea de-a patra clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.

Astfel, Guvernul va dubla impozitul pentru prima şi a doua clădire deţinută în proprietate, dar va elimina şi una dintre treptele de impozitare, stabilind o taxă similară pentru persoanele care deţin trei, patru ori mai multe locuinţe.

Prin noul sistem, persoanele care deţin trei clădiri în proprietate în afara celei de domiciliu nu vor mai fi taxate suplimentar cu 75%, ca în prezent, ci cu 200%, rezultând o creştere de aproape trei ori mai mare a impozitului.

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles