Noi tensiuni între Israel şi Iran

Iran si Isarel - foto frontpress

Israelul acuză Iranul şi pe susţinătorii săi, cum ar fi Hezbollah-ul libanez că s-ar afla în spatele unor atacuri cu bombe asupra ambasadelor sale din India şi Georgia, soldate cu 4 răniţi.
Teheranul a negat orice implicare a sa în atacuri, ceea ce a determinat amplificarea tensiunilor deja existente dintre cele două ţări (n.r. Iran şi Israel).
În capitala Indiei New Delhi, o bombă a fost plasată în maşină unui oficial al ambasadei israeliene, bombă care a explodat în momentul în care oficialul îşi ridica copilul de la şcoală. Femeia rănită, a scăpat cu viaţă. Totodată, şoferul oficialului  şi doi trecători au fost răniţi.

Simultan, în Georgia, o maşină a ambasadei israeliene urma să fie aruncată în aer însă a fost găsit dispozitivul improvizat cu care s-ar fi săvârşit atacul.
Prin urmare, Israelul a ridicat gradul de alertă din cadrul tuturor misiunilor sale externe, mai ales că în urmă cu două zile s-au împlinit 4 ani de la asasinarea liderului militar Hezbollah, Imad Moughniyeh, ucis, se pare, de agenţi israelieni.

 

Sursa: Reuters

What Next?

Related Articles