Noi nu ne vindem ţara, noi o dăm pe nimic!

De vanzate. foto econtext

De vreo 2 săptămâni, telespectatorii, ascultătorii sau cititorii – în funcţie de mijlocul mass-media accesat – sunt înnebuniţi, năuciţi şi poate chiar obosiţi de povestea cu Oltchim şi de privatizarea acestui colos naţional.
Show-ul mediatic – căci asta a ajuns să fie – în afară de rate-ing în favoarea unora, nu aduce nimic amăriţilor care sunt încă angajaţi la Oltchim.
După circoteca cu licitaţia televizată, după faza cu Dan Diaconescu care, în campanie electorală fiind încă de acum, s-a bătut în piept cu cărămida că “i-a învins pe ciocoi” (care or fi ăia, nu se ştie bine) a urmat polemica (tot televizată) dintre Ponta şi Videanu.

Un premier şi un fost ministru al economiei se bălăcăresc la TV. Replici dure, schimburi de cuvinte jignitoare gen, “mitoman naţional”, “hoţul-hoţilor” , “personaj politic jalnic”, mincinos etc.
Ceea ce uită toţi trei este realitatea cruntă: Oltchim este o gaură neagră uriaşă a economiei, care s-a transformat dintr-un colos care era pe plus, în urmă cu 3-4 ani, pe ceea ce este acum. Este aceeaşi situaţie ca la Poşta Română sau la CFR.
Toate au fost căpuşate şi apoi falimentate, pentru a putea fi vândute pe nimic. Şi cumpărate, tot pe nimic, de îmbogăţiţii peste noapte. Trist, dar adevărat!

Noi nu ne vindem ţara, noi o dăm pe nimic!

Sorina Bruj

What Next?

Related Articles