Noi informatii pentru pasagerii companiei aeriene TAROM

 

Compania aeriană Tarom va aplica, începând cu 1 iulie 2010, un nou sistem de acceptare a bagajelor de cală pe zborurile operate cu aeronavele proprii. Astfel, se va trece de la sistemul bazat pe greutate la sistemul bazat pe piesa de bagaj, fără a aduce schimbări în politica de acceptare a bagajelor de cabină.


Noua politică de acceptare a bagajelor intră în vigoare pentru biletele de avion emise începând cu data de 1 iulie 2010.

Trecerea la noul sistem bazat pe piesa aduce pasagerilor de la clasa economic tarife de 5 ori mai mici pentru transportul excedentului de bagaj de cală (a doua piesă de bagaj), respectiv un tarif fix de 50 euro pentru o piesă de bagaj de cel mult 23 de kilograme. Sistemul anterior de taxare prevedea tarife de la 10-12 euro per kilogram.

De asemenea, pasagerii Tarom care călătoresc la clasa business pot transporta gratuit 3 piese standard de bagaj, iar pasagerii clasei economic pot transporta gratuit o piesă standard.

Operatorul aerian precizează că o piesă standard de bagaj are o greutate de cel mult 23 de kilograme, iar suma maxim admisă a dimensiunilor acesteia (înălţime + lăţime + lungime) este de 158 de centimetri.

În plus, pasagerii înscrişi în programul de fidelizare Flying Blue, la care Tarom a aderat din data de 5 iunie 2010, care deţin carduri Elite sau Elite Plus, vor putea transporta gratuit încă o piesa standard de bagaj de cală, suplimentar faţă de cele menţionate anterior.

Numărul pieselor de bagaj transportate gratuit poate ajunge, astfel, la patru – în cazul pasagerilor care călătoresc la clasa business, în timp ce pasagerilor Flying Blue, care zboară la clasa economic, le este acceptat transportul gratuit a două piese de bagaj.

Tarom mai precizează că noul sistem nu aduce schimbări în politica de acceptare a bagajelor de cabină. Astfel, fiecare pasager are dreptul să transporte, gratuit, în cabina de pasageri: o piesă de bagaj de mână (cu o sumă maximă a dimensiunilor de 115 centimetri şi o greutate maximă de 10 kilograme) şi un obiect personal (geanta, servieta sau laptop).

 

Sursa: Wall-Street

What Next?

Related Articles