Nicolas Sarkozy si Gordon Brown cauta noi solutii pentru a impiedica raspandirea crizei financiare inspre Est

Doi reprezentati importanti ai tarilor lor, Nicolas Sarkozy si Premierul britanic Gordon Brown cauta si pledeaza pentru gasirea unor noi solutii pentru a impiedica raspandirea crizei financiare şi în alte ţări, în special din Europa Centrală şi de Est.


In acest context, cei doi s-au întâlnit la Versailles pentru a analiza situaţia de pe pieţele financiare internaţionale.

“Vrem să fie luate decizii concrete, astfel încât să evităm recesiunea economică, iar criza pe care o traversăm să nu se repete niciodată – a declarat Preşedintele Nicolas Sarkozy în cadrul unei conferinte de presă susţinuta împreună cu premierul Gordon Brown.
De aceea, Franţa şi Marea Britanie vor colabora îndeaproape pentru ca “Europa şi lumea întreagă să iasă din situaţia actuală”.

Un alt subiect abordat de cei doi a vizat rolul pe care FMI va trebui sa il joace in viitor.

“Cred că trebuie să găsim căile prin care FMI să aibă mai multe mijloace de a susţine un anumit număr de ţări, în special cele emergente. Voi propune de asemenea ca Uniunea Europeană, care dispune de 12 miliarde de euro pentru a susţine diverse state, să crească această sumă la cel puţin 20 de miliarde, pentru a-şi mări capacitatea de a răspunde la criză”.

 

 

Sursa: RADOR

What Next?

Related Articles