Netanyahu ii sfideaza pe americani ignorand solicitarea acestora de a opri constructia de colonii in Ierusalim

În timp ce emisarul american pentru Orientul Mijlociu, George Mitchell, a început o nouă tentativă de relansare a negocierilor de pace, Premierul israelian a respins din nou apelurile lansate de Statele Unite cu privire la oprirea construirii de colonii ilegale în Ierusalimul de Est.

Afirmaţiile făcute de Benyamin Netanyahu au fost difuzate de televiziunea israeliană ieri, la scurt timp după ce emisarul american în regiune, revenea, după şase săptămâni.

“Vreau să spun un lucru. Nu va avea loc nicio oprire a construcţiilor în Ierusalim”, a declarat Netanyahu într-un interviu acordat Canalului 2 al televiziunii israeliene.

“Nu ar trebui să existe precondiţii pentru negocieri. Politica noastră cu privire la Ierusalim nu se va schimba. Nu este doar politica mea, este politica adoptată de toţi predecesorii mei, începând cu anul 1967″, a afirmat şeful cabinetului israelian.

Deşi Netanyahu reiera o poziţie afirmată cu mult timp în urmă, momentul la care a făcut aceste comentarii ameninţă să submineze vizita lui Mitchell.

Eforturile emisarului american în regiune au fost blocate din cauza neînţelegerilor cu Israelul cu privire la construcţia de colonii în Ierusalimul de Est, acea parte din oraş pe care palestinienii o consideră drept capitala unui viitor stat.

Palestinienii au refuzat să participe la negocierile indirecte cu Israelul, mediate de Statele Unite, în luna Martie, după ce Israelul a anunţat intenţia construirii a 1.600 de locuinţe pe teritoriul palestinian.

 

sursa: Amos News

What Next?

Related Articles