Nepotism si la Paris?

Se pare că preşedintele francez a reuşit să îşi pună propriul partid într-o ipostază jenantă după ce s-a aflat că fiul său de 23 de ani, Jean Sarkozy, va conduce ceea ce este considerat a fi cel mai mare district de afaceri din Europa.


Patrick Devedjian, membru al cabinetului şi actual şef al La Défense , este înlăturat pentru a face loc celui de-al doilea fiu al preşedintelui. Devedjian a reacţionat cu amărăciune, cu un citat din Corneille, dramaturg din secolul 17: “pentru suflete nobil înnăscute, valoarea nu aşteaptă trecerea anilor.” În timp ce alţi membri ai partidului de guvernământ s-au arătat îngrijoraţi că Sarkozy se expune acuzaţiilor de construire a unei dinastii.

Patrick Jarry, primarul comunist al localităţii Nanterre, vecină cu La Défense, crede că fiul preşedintelui nu are nici o legitimitate sau calificare pentru un asemenea post, părere împărtăşită de mulţi politicieni şi publicul larg.

Dacă funcţia sa este confirmată în decembrie, ascensiunea lui Jean Sarkozy va fi şi mai meteorică decât a tatălui, care a devenit primar al Neuilly, bogata suburbie de lângă La Défense, la 28 de ani.

Sarko junior a obţinut anul trecut un loc în consiliul de la Neuilly.

 

 

Sursa: Antena3

What Next?

Related Articles