Nemţii nu ne doresc încă în Schengen

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen este pusă, în continuare, sub semnul întrebării. Mai mult decât atât, se pare că Ministerul german de Interne nu are nici o intenţie să-şi schimbe opinia negativă privind pregătirea celor 2 ţări în perspectiva aderării la Schengen.

“În prezent, Sofia şi Bucureştiul încă nu sunt pregătite să adere la Acordul Schengen”, a declarat ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, citat de Agenţia bulgară de ştiri, Novinite.com.

“Nu suntem entuziaşti şi luăm în considerare rapoartele mai degrabă negative asupra celor două ţări, încă ne îndoim de finalitatea unui asemenea pas”, a explicat Jens Teschke, un reprezentant al Ministerului german de Interne.

Potrivit lui Teschke, ministrul Friedrich intenţionează să mai discute această problemă cu omologii săi din Franţa şi Olanda, două state membre ale Uniunii Europene care s-au opus de asemenea aderării României şi Bulgariei la Schengen.

Cele două ţări ar fi trebuit să adere la spaţiul fără frontiere în primăvara lui 2011. Aderarea a fost însă amânată pe termen nelimitat în urma opoziţiei Germaniei, Franţei, Olandei şi a altora.

Noi evaluări ar urma să fie făcute în această toamnă.

Argumentele împotrivă nu s-au referit la gradul de pregătire tehnică a celor două ţări pentru aderarea la Schengen, ci mai degrabă la nivelul corupţiei şi al crimei organizate, care în mod oficial nu au legătură cu integrarea.

 

 

Sursa: Novinite.com

What Next?

Related Articles