Negocieri intercoreene

După ce în ianuarie, cele doua Corei au purtat un dialog bilateral după o misiune comună a Chinei şi a Vietnamului, reprezentanţii celor două state coreene au demarat o nouă rundă de întâlniri de lucru pe tema complexului industrial comun de la Kaesong, aflat în Coreea de Nord.

se încearcă implementarea unui nou model de dezvoltare a complexului industrial, în care activează o sută de firme sud-coreene care au angajat 40.000 de muncitori nord-coreeni.

Coreea de Nord vrea o creştere a salariului acordat muncitorilor săi, până la circa 200 de dolari, faţă de numai 70 cât primesc la ora actuală.

Înainte de a pleca spre Kaesong, şeful delegaţiei sud-coreene, Kim Young-tak, a afirmat ca aceasta intalnire “se va centra pe abordarea problemelor legate de transport, vamă şi comunicaţii în cadrul complexului de la Kaesong, precum şi pe construcţia de locuinţe” pentru muncitorii nord-coreeni.

Întâlnirea bilaterală survine după ce Phenianul a sporit tensiunea în peninsulă săptămâna trecută cand a executat mai multe focuri de artilerie în apropierea frontierei maritime disputate cu Seulul, din Marea Galbenă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: Cronica Română

What Next?

Related Articles