Nedumerire XXL

I-am zis “XXL” pentru cã este uriaşã nedumerirea mea şi n-am ştiut cum sã-i zic altfel. Aud o grãmadã de oameni înjurând, blestemând, ameninţând conducãtorii actuali ai statului român, pe care-i acuzã cã furã, cã şi-au aranjat copiii în posturi bãnoase deşi nu meritau, cã sunt indolenţi şi incapabili sã gestioneze greutãţile prin care trecem. Unii par cã şi-au pierdut complet cumpãtul, astfel cã nu m-ar mira sã aparã şi gesturi etichetate de cei care nu ştiu ce-i aia sã n-ai ce le pune pe masã copiilor, ca fiind  “necugetate”.

În acest context, nedumerirea mea este urmãtoarea: De ce nu apar demonstraţii de susţinere pentru actualii conducãtori ai statului român, din partea celor care în urmã cu numai cinci luni i-au votat masiv?!? Cum de rabdã ei sã-şi vadã favoriţii beşteliţi de toatã lumea? De ce nu ies în stradã, pentru a demonstra de bucurie, ardelenii care mi-au dat mie lecţii de cinste, civism şi corectitudine în decembrie? De ce nu trimit scrisori de susţinere, sau de ce nu vin în ţarã sã demonstreze de bucurie, cei din diaspora care au înclinat balanţa alegerilor în urmã cu numai cinci luni? De ce nu ies sã facã miting de susţinere a conducerii acei pensionari militari care mã puneau pe mine la colţ pentru cã am îndrãznit sã scriu cã armata nu mai are lideri? Chiar nu înţeleg! Aş zice cã nedumerirea mea este mai mult decât “XXL”, este pur şi simplu “XXXL”.

Haideţi, oameni demni şi onorabili, nu vã lãsaţi conducãtorii în care credeţi cu tãrie sã fie beşteliţi de nişte neica nimeni ca mine! Fiţi demni şi onorabili! Ieşiţi şi bucuraţi-vã! Ieşiţi şi daţi-le flori! Ieşiţi şi purtaţi-i pe braţe! Chiar legãnaţi-i! Sunt ca şi copiii voştri, cãci voi i-aţi ales.

Bucuraţi-vã!

Scris de … Altfel
   
Joi, 06 Mai 2010

What Next?

Related Articles