NATO decide consolidarea capacităţii de apărare a statelor sale membre de la frontiera cu Rusia

Anders Fogh Rasmussen. foto realitatea.net.

Anders Fogh Rasmussen. foto realitatea.net.

Dată fiind evoluţia destul de lentă a negocierilor în ceea ce priveşte soluţionarea crizei din Ucraina, NATO a decis să consolideze capacitatea de apărare a statelor sale membre de la frontiera cu Rusia.

Declaraţia îi aparţine Secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, şi a fost făcută revistei germane Focus,citată de evenimentulzilei.ro

“Intenţionăm să revizuim planurile noastre operative, manevrele militare şi să consolidăm – prin dislocarea de trupe – această regiune”, a declarat Rasmussen revistei germane.

Una din mişcările efectuate în acest sens este “detaşarea mai multor avioane în ţările baltice”, a subliniat el.

Totodată, guvernul danez a anunţat pe 28 martie că are pregătite şase avioane de vânătoare F16 pe care la va trimite în ţările baltice să supravegheze spaţiul aerian, în cadrul misiunii NATO declanşate ca urmare a crizei din Ucraina.

Rasmussen a mai declarat revistei Focus că membrii comunităţii internaţionale caută soluţii diplomatice pentru rezolvarea crizei din Ucraina, dar a recunoscut că “nu este sigur de paşii pe care i-ar putea face în următoarele zile preşedintele rus Vladimir Putin”.

Sursa: Focus, evenimentulzilei.ro

What Next?

Related Articles