NATO a decis suspendarea oricărei cooperări militare şi civile cu Rusia

Rusia si NATO. foto geopolitics

Rusia si NATO. foto geopolitics

NATO a decis suspendarea oricărei cooperări militare şi civile cu Moscova. Decizia vine ca urmare a intervenţiei Federaţiei Ruse în Ucraina şi a încălcării integrităţii teritoriale şi a suveranităţii statului vecin.

“Am decis să suspendăm orice cooperare militară şi civilă între NATO şi Rusia. Dialogul politic şi diplomatic între NATO – Consiliul Rusiei poate continua, în funcţie de necesitate, la nivel de ambasadori şi la nivel mai înalt.

“Vom revizui relaţiile NATO cu Rusia în cadrul urmatoarei noastre întâlniri din iunie”, se arata in comunicatul transmis după intalnirea ministrilor de Externe ai tarilor membre NATO, prima la acest nivel de la anexarea Crimeei la Rusia.

NATO a mai decis să intensifice cooperarea cu Ucraina în cadrul parteneriatului cu Kievul şi să promoveze reforma sistemului de apărare din această ţară prin desfăşurarea de antrenamente comune şi a altor programe specifice, adoptarea de măsuri de lungă durată, care să sporească capacitatea Ucrainei de a-şi asigura propria securitate naţională.

 

Sursa> www.nato.int

What Next?

Related Articles