Naomi Campbell – interogata in procesul intentat unui criminal de razboi

Supermodelul Naomi Campbell este aşteptată pe data de 5 august să depună mărturie la Curtea de la Haga, în procesul intentat criminalului de război Charles Taylor, potrivit Associated Press.

Naomi Campbell ar fi primit în dar de la fostul leader liberian un diamant, după o recepţie găzduită de Nelson Mandela, în Africa de Sud, în 1997.
Într-o declaraţie scrisă şi înaintată Curţii de actriţa Mia Farrow, aceasta susţine că Naomi Campbell i-ar fi relatat “o poveste incredibilă”. Potrivit istorisirii lui Canpbell, supermodelul ar fi fost trezit în miez de noapte de 2 oameni care i-ar fi adus în dar diamantul din partea lui Taylor.

Charles Taylor este primul fost şef de stat african judecat de Curtea internaţională de la Haga pentru crime de război.
El este acuzat de instigare la crimă, violuri, mutilări sexuale, sclavie, înrolarea copiilor în armată şi comerţ cu “diamante pătate de sânge”, timp de 10 ani, de-a lungul războiului civil din Sierra Leone. În timpul celor 10 ani de război au fost ucişi 250.000 de oameni.

Diamantele au jucat un rol important în acest război pentru că au fost folosite pentru finanţarea insurgenţilor şi achiziţionarea de arme.

În timpul mărturiei sale, Taylor a negat că ar fi avut în posesie diamante, inclusiv, cel care l-ar fi dat în dar lui Naomi Campbell.

 

 

 

Sursa:  Associated Press

What Next?

Recent Articles