Muntenegru: alegerile locale castigate de coalitia de stanga

Conform rezultatelor preliminare comunicate de comisia electorală, blocul politic reunit în jurul Partidului Democrat al Socialiştilor (DPS) şi condus de Milo Djukanovic a obţinut duminică victoria în 12 din cele 14 municipalităţi la alegerile locale din Muntenegru.

Partidele de opoziţie, dintre care multe favorizează legături mai strânse cu Serbia, l-au acuzat pe Djukanovic şi pe aliaţii săi de eşuarea în lupta împotriva crimei organizate şi în stimularea economiei în perioada depresiunii globale.

Aliaţii lui Djukanovic au câştigat 28 de voturi din cele 57 ce revin capitalei Podgorica, locul unde trăieşte o treime din populaţia de 700.000 de locuitori, dar nu au îndeajuns pentru a guverna singuri.

Puternica Alianţă Pentru un Muntenegru mai Bun, formată din 12 partie şi aflată în opoziţie, a câştigat două municipalităţi şi 24 de locuri în consiliul municipal din din Podgorica.

Economia Muntenegrului, care este susţinută în cea mai mare parte de turism şi de sectorul imobiliar, a căzut puternic în ultimii doi ani din cauza crizei globale şi a investitorilor care s-au retras de pe pieţele emergente.

Muntenegru intenţionează să adere la UE.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles