Monica Tatoiu in The ONE: pot muri in orice clipa

Într-un interviu acordat revistei The ONE Monica Tatoiu, fostul manager de la Oriflame, recunoşte că este bolnavă de cancer şi că ar putea muri “în orice clipă”. Reproducem mai jos o parte din interviul din The ONE.


The ONE: Cu sănătatea cum staţi?

M.T.: Nu sunt un exemplu. Sunt fată de doctor, dar nu iau medicamente. Nu m-aş duce să mă tai: corpul e ca un motor de Mercedes de ultima generaţie pe care nu ai voie să-l deschizi, că se dă peste cap. Aşa m-a învăţat tata. Am avut o problemă la 23 de ani şi era să mor: cancer în faza a doua. Tata n-a vrut să-mi pună el diagnosticul, fiindcă nu poţi fi doctor pentru propria familie. Am reusit sa depasesc momentul cu ajutorul unor prieteni de-ai tatei. Am si acum o anemie de nici n-ar trebui sa ma scol din pat. De trei ani de zile boala a revenit. Mi-am facut niste analize si doctorul mi-a zis: “Puteti sa muriti in orice clipa.”

The ONE: Şi cum traiti cu chestia asta?

M.T.: Sunt lucruri la care refuz să mă gândesc. Bărbata-miu zice că sunt necivilizată. Am o problemă la şold, probabil ca în doi-trei ani ajung în scaunul cu rotile. Sunt zile în care trag piciorul după mine. Dar continui să schiez, să dansez… Şi de schiat, schiez la mare altitudine. Ce vreau să spun e că am fost educată să-mi depasesc tot timpul condiţia. Iar conditia fizică e cel mai uşor de depăşit.

The ONE: Nu înţeleg totuşi de ce nu vreţi să vă trataţi. De dragul baiatului dvs., măcar. Nu cred că nu vreti sa va vedeti nepoţii…
M.T.: Eu nu sunt o fire drăgăstoasă. Niciodată n-am făcut trafic de influenţă. Aşa percep şi chestia asta: să mă duc la doctor şi să mă tratez e ca si cum aş cerşi de la Dumnezeu să-mi prelungesc existenţa.

 

 

Sursa: The ONE 

What Next?

Related Articles