Moldova – coalitie de guvernare

Liderii celor patru formaţiuni de opoziţie din Parlamentul de la Chişinău, ales în urma scrutinului anticipat din 29 iulie (Partidul Liberal Democrat, Partidul Liberal, Partidul Democrat şi Alianţa Moldova Noastră)  au decis să formeze o coaliţie de guvernare democratică.


Cele patru partide deţin împreună în Parlament majoritatea, cu 53 de mandate, suficiente pentru a învesti un guvern (faţă de cele 48 ale comuniştilor).

Liderii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, şi Alianţei Moldova Noastră (AMN), Serafim Urechean s-au întâlnit pe 2 august într-un local din afara Chişinăului, pentru a doua oară după alegerile din 29 iulie, iar discuţiile s-au încheiat cu înţelegerea de a constitui o coaliţie de guvernare democratică.

Ar fi pentru prima dată în ultimii opt ani când Partidul Comuniştilor ar pierde puterea şi ar trece în opoziţie, după ce la scrutinul ordinar din 5 aprilie comuniştii au luat 60 de mandate de deputat din cele 101, dar au pierdut şansa de a mai guverna încă patru ani.

 

 

 

Sursa: NewsIn

What Next?

Related Articles