Mircea Geoană va ataca la Curtea Constitutionala decretele de numire ale ministrilor interimari ai Guvernului Boc

Vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că preşedintele Senatului, Mircea Geoană, va ataca la CCR decretul de numire a lui Vasile Blaga în funcţia de ministru de Interne şi vicepremier, dar şi decretele prin care miniştrii PDL ocupă interimar funcţiile la care a renunţat PSD.

“Preşedintele Senatului va sesiza CCR vizavi de legalitatea decretelor prin care domnul Blaga a fost numit ministrul internelor şi de asemenea a celorlalte decrete de numiri în funcţie interimari ale celorlalţi miniştri. E absolut necesar acest lucru pentru că opinia noastră este că s-a schimbat structura politică a Guvernului şi, aşa cum prevede Constituţie, primul ministru ar fi trebuit să vină pentru schimbarea structurii politice a Guvernului în faţa Parlamentului pentru un vot. Nu a dorit, a fugit de Parlament domnul Boc, cum probabil încearcă să fugă şi pentru mâine”, a declarat Ponta.

“Este important pentru bunul mers al structurilor administrative centrale ca oamenii să ştie dacă actele emise de domnul Blaga în primul rând, dar şi toate celelalte acte emise de ceilalţi miniştri interimari, au valoare juridică sau vor fi contestate şi nu vor putea fi opozabile în niciun fel”, a mai anunţat ministrul pentru relaţia cu Parlamentul.

sursa: Amos News

What Next?

Related Articles