Minsk – reuniune a grupului trilateral pentru reglementarea situaţiei din Donbas

OSCE in Ucraina. foto stiripesurse O reuniune a grupului trilateral pentru reglementarea situaţiei din Donbas se desfăşoară pe 23 iunie, la Minsk. La reuniune participă noul emisar al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Martin Sajdik. Anunţul a fost făcut de Darka Olifer, purtătorul de cuvânt al fostului preşedinte ucrainean, Leonid Kucima, în prezent reprezentantul Ucrainei în cadrul grupului de contact, potrivit Unian, citată de AGERPRES.
“Pe 23 iunie, la Minsk, are loc prima reuniune a grupului trilateral de contact. La această întâlnire participă pentru prima dată noul emisar al OSCE pentru Ucraina, Martin Sajdik”, a postat Olifer pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Olifer, înainte de reuniunea grupului trilateral de contact, au avut loc reuniunile a trei subgrupuri de lucru – pentru probleme umanitare, politice şi economice.

Noul emisar al OSCE pentru criza ucraineană, Martin Sajdik, îi succede în acest post elveţiencei Heidi Tagliavini. Aceasta şi-a anunţat demisia la începutul acestei luni.

Anterior, a devenit cunoscut că partea rusă şi-a schimbat reprezentantul în cadrul grupului de contact. În locul ambasadorului Rusiei în Ucraina, Mihail Zurabov, a fost numit ex-ambasadorul Rusiei în Siria, Azamat Kulmuhametov.

Agerpres

What Next?

Related Articles