Ministrul francez pentru Afaceri Europene: aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen ameninţă securitatea restului Europei

Ministrul francez pentru Afaceri Europene, Laurent Wauquiez, consideră că “o aderare a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, de liberă circulaţie a persoanelor în cadrul UE, ameninţă securitatea restului Europei”, citează MEDIAFAX.

“Dacă baza de date (…) a spaţiului Schengen cade în mâinile crimei organizate internaţionale, se şterge toată securitatea internă europeană”, a declarat el în cursul unei conferinţe de presă la Helsinki, referindu-se la un fişier european folosit de poliţia de frontieră.

Wauquiez a reiterat poziţia comună franco-germană, potrivit căreia aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen este “prematură”.

“Suntem într-un sector în jurul României, Bulgariei şi Greciei”, unde se concentrează “trei sferturi dintre problemele” legate de intrarea persoanelor şi bunurilor în UE: imigraţia ilegală, traficul de arme, problematica drogurilor, traficul de copii”, a afirmat ministrul francez.

Ungaria, care deţine preşedinţia semestrială a UE, susţine aderarea României şi Bulgariei la Schengen, dacă cele două ţări vor îndeplini toate condiţiile tehnice cerute.

Sursa:  MEDIAFAX

What Next?

Related Articles