Ministerul Sanatatii din Canada scoate 1.100 posturi la concurs

Se pare că Ministerul Sănătăţii din Canada scoate la concurs peste 1.100 de posturi, potrivit datelor Tjobs, preluate de Realitatea. Clinicile şi spitalele canadiane au în acest moment peste 1.100 de locuri de muncă disponibile. Majoritatea locurilor de muncă se adresează medicilor generalişti, medicilor de familie şi infirmierilor.

Potrivit autorităţilor canadiene deficitul de personal medical se va acutiza în următorii ani, iar centrele medicale publice vor avea peste 25.000 de locuri de muncă vacante.

Medicii şi asistenţii medicali sunt printre primii pe lista angajatorilor din străinătate, potrivit datelor furnizate de recrutorii profesionişti.

“Sunt industrii şi domenii de activitate din străinătate unde managerii şi specialiştii români au şanse mari de succes. Printre acestea se numără IT-ul, sectorul farmaceutic şi domeniul medical, unde în mod special medicii sunt extrem de apreciaţi”, spune Loreda Dragomir, consultant în cadrul unei firme de executive search (recrutare la nivel de midle şi top management).

Medicii cu experienţă, indiferent de specializare, sunt căutaţi de clinicile din majoritatea statelor europene.

În prezent, cele mai multe oferte de angajare pentru medici şi asistenţi medicali vin din Franţa, Germania, Marea Britanie, Suedia şi Malta.

Salariile pentru asistenţi sunt de aproape 2.000 de euro brut lunar, în timp ce veniturile medicilor pot ajunge până la 10.000 de euro brut lunar.

 

Sursa: Realitatea

What Next?

Related Articles