Mihai Ghimpu a fost reales presedinte al PL in R. Moldova

Mihai Ghimpu, preşedintele interimar al Republicii Moldova şi preşedinte al parlamentului, a fost reales  pe 26 septembrie în funcţia de preşedinte al Partidului Liberal (PL).

Ghimpu a fost reales cu unanimitate de voturi, după ce vicepreşedintele formaţiunii, primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă, nepotul lui Ghimpu, şi-a retras candidatura în favoarea acestuia. Chirtoacă însă a fost ales prim-vicepreşedinte al PL, alături de ministrul Transporturilor Gheorghe Şalaru şi liderul fracţiunii parlamentare, Ion Hadârcă.

În discursul său, Ghimpu s-a declarat satisfăcut de activitatea formaţiunii din 2005 (n.r. de la ultimul congres) până în prezent, timp în care a reuşit să ajungă de la o formaţiune practic necunoscută la un partid care participă la guvernarea ţării.

Potrivit lui, “Partidul Liberal are un rol definitoriu în debarcarea comuniştilor de la guvernare în 2009″, citează AGERPRES.

Ghimpu a menţionat şi bunele relaţii pe care le are formaţiunea sa cu autorităţile române, menţionând în acest sens şi Acordul de colaborare cu Partidul Democrat – Liberal (PD-L). Astfel, datorită activităţii PL, Traian Băsescu a obţinut circa 95% la alegerile din anul trecut, în Republica Moldova.

Ghimpu a mulţumit de asemenea României pentru ajutorul de 100 milioane de euro, precum şi pentru cel acordat sinistraţilor, adăugând că PL a avut un rol important în acest sens.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles