Miciurinisme zoologice!

Cei din generaţia mea au învăţat la şcoală despre realizările lui Miciurin. El împerechea sfecla, să zicem, cu corcoduşa şi obţinea sfecloduşa. Sau cam aşa ceva, că nu prea mai ţin minte. Mai ales că regimul în timpul căruia am învăţat eu a fost declarat de oficialităţile statului ca fiind criminal şi ilegitim, aproape că mi-e şi frică să mai ţin minte ce am învăţat, să nu mă trezesc anunţat de CNSAS, prin vorbitorul de serviciu care, din căruţa-i personală, propovăduie pentru boi, că întrucât mai ţin minte ce am învăţat în acel regim, car’va’zică am făcut poliţie politică.

Oricum, ceea ce făcea Miciurin se întâmpla în domeniul botanicii. Oamenii, însă, sunt mai presus decât Miciurin şi au realizat încrucişări şi împerecheri mai spectaculoase decât ale lui Miciurin, în domeniul zoologiei. Ce, n-aţi auzit de porc de câine ?! Asta este denumirea prescurtată, aş putea spune chiar ştiinţifică, a unei combinaţii cu mult mai multe componente decât cele ce rezultă din denumire. Căci, cu siguranţă, atunci când cineva adresează cuiva apelativul “porc de câine”, acel cineva are în vedere şi porcul şi câinele, dar şi măgarul, boul, gândacul împuţit, broasca râioasă, limbricul, viermele nenorocit şi, uneori, chiar şi hiena.

Recent, am sesizat o nouă specie din acest nou domeniu ştiinţific. Este peştele de cocoş. Peştele de cocoş este un cocoş care, însă, în loc de găină, are o bibilică. Si în loc să facă cu bibilica ceea ce ar fi făcut şi cu găina, peştele de cocoş o împrumută pe bibilică. Ba unui cocoş mai fălos, ba unui răţoi cu coada îmbârligată, ba unui curcan, ba câte unui fazan şi, uneori, chiar şi unor guguştiuci. Spre deosebire de peştele peşte, peştele de cocoş se simte bine pe uscat, partea cu udatul fiind rezolvată de răţoi, şi chiar îi prieşte, întrucât şi curcanul şi fazanii şi guguştiucii au grijă să-i trimită bibilica acasă, nu numai cu plinul făcut ci şi cu ceva pene rare puse deoparte. In plus, ei îi oferă bibilicii şi posibilitatea să-şi pună în valoare calităţile-i bine cunoscute, calităţi pentru care, mai ales prin zona Olteniei, nu întâmplător, i se mai zice şi câţă.

Sunt curios ce ciudăţenii vor mai ieşi la iveală în acest an, căci, electoral fiind, el creează condiţii optime pentru încrucişări dintre cele mai bizare, preponderent din categoria denumită “contra naturii”, aşa cum s-a-ntâmplat şi în urmă cu 4 ani.

Articol preluat de pe www.altfel.info cu acordul Altfel-ului

What Next?

Recent Articles