Micile gafe ale lui Obama in Rusia

Barack Obama a făcut unele gafe  în timpul vizitei sale în Rusia efectuate la începutul acestei săptămâni . Astfel, în cadrul unei întâlniri  cu un grup de oameni de afaceri ruşi, Obama a glumit pe seama felului în care ţarul Aleksandr al II-lea a oferit Americii “o afacere destul de bună cu Alaska”, pe care Statele Unite au cumpărat-o de la Imperiul rus, în 1867, cu doar 7,2 milioane de dolari în aur.

“Acesta este un subiect încă dureros”, a afirmat un comentator de la Washington Post, susţinând că unii ruşi speră că Alaska  va fi din nou a Rusiei, în semn de consolidare a încrederii şi respectului dintre foştii rivali din timpul Războiului Rece.

Preşedintele american a făcut, de asemenea, o gafă cu privire la funcţia lui Vladimir Putin , care este premierul şi nu preşedintele Rusiei. O altă eroare din seria celor făcute în această vizită la Moscova, în opinia cotidianului, a fost refuzul de a participa la viaţa de noapte a capitalei ruse, atitudine care le-ar fi dezamăgit pe gazdele sale.

“În pofida faptului că are un impact foarte bun în Statele Unite, asemenea erori în cadrul întâlnirilor cu străinii trimit un mesaj greşit în străinătate”, comentează Washington Post.

O asemenea situaţie s-a petrecut inclusiv la Casa Albă, când, după întâlnirea cu premierul britanic, Gordon Brown, preşedintele nu a susţinut o conferinţă comună cu acesta.

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles