Mesajul lui Lavrov către Kiev, dacă acesta doreşte aderarea la NATO şi UE

Serghei Lavrov ministrul rus de externe foto wikipedia

Serghei Lavrov ministrul rus de externe foto wikipedia

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov,a declarat într-un interviu pentru postul Bloomberg citat de MEDIAFAX, că, “o aderare a Ucrainei la NATO îngrijorează” Moscova. În aceeaşi notă, el a ameninţat Kievul că va avea de suportat “consecinţe” şi în cazul unei aderări la UE, potrivit Ukrinform.

Ministrul rus de Externe a reacţionat astfel după ce preşedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov a declarat că “Kievul ia în considerare posibilitatea unei aderări a Ucrainei la NATO”. Această decizie va fi pusă în practică în cazul în care Rusia nu încetează să ameninţe integritatea teritorială a ţării.

“Încercările  de a aduce Ucraina în NATO vor avea un impact negativ pentru întregul sistem european de securitate, iar noi ne vom opune total”, a declarat Lavrov pentru Bloomberg.

În privinţa unei aderări a Ucrainei la UE, şeful diplomaţiei ruse a declarat că această opţiune depinde de Ucraina, dar a avertizat că, Kievul “trebuie să fie conştient de posibilele consecinţe în legătură cu obligaţiile pe care le are în cadrul Comunităţii Statelor Independente (CSI)”.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles