Merkel:”Ar trebui să îi dăm Marii Britanii timpul necesar pentru a părăsi UE”

Cameron, Hollande si Merkel dupa BREXIT. foto irishtimes

Cameron, Hollande si Merkel dupa BREXIT. foto irishtimes

Marea Britanie ar trebui să fie tratată cu răbdare din pricina  schimbărilor politice , după ce a decis printr-un referendum, în data de 23 iunie, să părăsească Uniunea Europeană. Declaraţia a fost făcută de şeful de cabinet, Peter Altmaier.

“Respectul politic pentru prietenii noştri britanici înseamnă că nu ar trebui să intervenim şi ar trebui să dăm Marii Britanii timpul de care are nevoie”, a spus Peter Altmaier.

El a amintit despre decizia lui Nigel Farage, liderul britanic al Partidului Independenţei de dreapta, de a să demisiona din fruntea UKIP după atingerea obiectivului său: acela de a câştiga referendumul privind Brexit şi de asemenea decizia deputatului conservator Boris Johnson, un militant de frunte Brexit, de a nu candida pentru funcţia prim-ministru.

Ministrul de Interne, Theresa May,  care vrea să-l înlocuiască pe David Cameron ca prim-ministru, a declarat duminică că “Marea Britanie trebuia să aibă o poziţie clară în ceea ce priveşte negocierile şi că nu ar trebui să fie grăbită în a începe procesul de ieşire formală în acest an.

Unii politicieni din UE au cerut Marii Britanii să nu întârzie în declanşarea Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, care permite o perioadă de doi ani de negocieri pentru o ţară care vrea să iasă din Uniune.

 

Sursa: www.reuters.com

Fîrtea Diana Ofelia

What Next?

Related Articles