Mentalitate japoneză: cei care lucrează pentru reducerea emisiilor radioactive dispuşi să moară pentru salvarea naţiunii

Muncitori japonezi radiaţi sub îngrijire medicala www.foxnews.com

Mama unui muncitor care lucrează la centrala de la Fukushima pentru a reduce emisiile radioactive a declarat că muncitorii din echipa “Fukushima 50″ – care încearcă să răcească reactoarele centralei nucleare la centrala de la Fukushima – se aşteaptă să moară în câteva săptămâni, din cauza radiaţiilor.

Muncitorii sunt expuşi în mod repetat la niveluri radioactive foarte mari.

“Fiul meu şi colegii lui au discutat şi sunt dispuşi să moară, dacă acest lucru este necesar pentru salvarea naţiunii”. “Mi-a spus că au acceptat cu toţii ideea că probabil vor muri repede din cauza radiaţiilor foarte mari sau pe termen lung, din cauza cancerului”. “Ei ştiu că este imposibil să nu fi fost expuşi la doze mortale de radiaţii”, a declarat mama muncitorului.

Femeia nu a putut confirma dacă fiul ei sau alţi muncitori suferă deja de boli provocate de radiaţii, însă a afirmat că este inevitabil ca unii dintre ei să moară în următoarele săptămâni sau luni.

Tokyo Electric Power (TEPCO), operatorul şi proprietarul centralei Fukushima Daiichi, a declarat că muncitorii care lucrează la reactoarele nucleare sunt monitorizaţi în permanenţă de echipe medicale şi că nu au fost detectate semne de boală provocată de radiaţii la aceştia.

Săptămâna trecută, trei angajaţi ai centralei Fukushima care lucrau la reactorul 3 au fost iradiaţi, doi dintre aceştia fiind internaţi, după ce au fost expuşi unui nivel de radiaţii cuprins între 170 şi 180 de milisievert. Angajaţii lucrau într-o clădire care adăposteşte turbina, o zonă distinctă de clădirea reactorului.

O expunere la 100 milisievert pe o perioadă de un an este considerată ca fiind pragul de la care creşte riscul de a face cancer ulterior.

sursa: Fox News

What Next?

Related Articles