Memorandumul de înţelegere pentru împrumutul de 5 miliarde euro – semnat cu CE

Comisia Europeană (CE), reprezentată de comisarul european pentru Politică Economică şi Monetară, Joqauin Almunia şi autorităţile române, reprezentate de premierul Emil Boc, ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu, au semnat Memorandumul de înţelegere pentru împrumutul de 5 miliarde euro obţinut de România de la fondul UE de echilibrare a balanţei de plăţi în cadrul programului de finanţare externă de 20 miliarde euro coordonat de FMI.


“Memorandumul stabileşte condiţiile deblocării pachetului de asistenţă financiară din partea UE pentru România, începând cu o primă tranşă de 1,5 miliarde euro aşteptată luna viitoare (iulie, n.r.)”, se arată într-o informare publicată pe site-ul Comisiei Europene.

“Deblocarea primei tranşe a împrumutului este condiţionată de intratea în vigoare a Acordului de Împrumut şi a prezentului Memorandum de Înţelegere. Memorandumul de înţelegere va fi adoptat şi semnat de Comisie după consultări cu Comitetul Economic şi Financiar”, se arată în memorandum.

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles