Medvedev crede că sfârşitul regimului Assad este aproape

Dimitri Medvedev. foto rusiablog.org

Într-un interviu acordat de premierul rus,Dmitri Medvedev, pentru CNN şi preluat de RIA Novosti,  acesta a declarat că “şansele preşedintelui sirian, Bashar Al-Assad, de a rămâne la putere devin, pe zi ce trece, din ce în ce mai mici”.

Declaraţia lui Medvedev este cel mai tranşant mesaj din partea rusă cu privire la viitorul liderului sirian.

Premierul rus a subliniat faptul că este necesar ca guvernul sirian şi opozanţii regimului să se aşeze la masa tratativelor, repetând şi că Assad nu trebuie răsturnat de la putere prin intervenţia unor forţe externe.

“Misiunea ce le revine Statelor Unite, europenilor şi puterilor regionale este să convingă părţile se se aşeze la masa negocierilor şi nu doar să-l someze pe Assad să renunţe la putere şi apoi să fie executat precum Gaddafi (fostul lider libian) sau să fie adus pe targă în faţa justiţiei, precum (fostul preşedinte egiptean) Hosni Mubarak”.

Rusia a fost aspru criticată la nivel internaţional pentru că a refuzat să susţină sancţiunile ONU ce ar fi fost impuse Siriei.

Moscova e negat de nenumărate rânduri că se află în spatele lui Assad şi a afirmat că răstunarea de la puterea a lui Assad, pe cale armată, nu ar face altceva decât duce la prelungirea unui război civil ce ar dura zeci de ani.

“De multe ori am vorbit la telefon cu preşedintele Assad şi l-a sfătuit să stea la masa negocierilor şi să facă reforme care să fie acceptate de popor”, a mai declarat Medvedev.
De-a lungul celor 22 de luni de război civil din Siria au murit peste 60.000 de oameni.

Sursa: RIA Novosti

What Next?

Related Articles