Masuri de restructurare pe termen scurt la Avioane Craiova

În condiţiile în care în urmă cu doar 2 saptămâni, conducerea Avioane Craiova anunţa că pregăteşte un program de restructurare a personalului care vizează disponibilizarea a 300 de salariaţi, se pare că Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al companiei, a decis să ia unele măsuri.


În cadrul AGA au fost aprobate condiţiile şi precizările în baza cărora va fi aplicat programul de restructurare pe termen scurt a societăţii.

Potrivit unui comunicat al Avioane Craiova, emis după întrunirea AGA, “măsurile cuprinse în programul de restructurare a companiei vor fi aplicate numai dacă acestea nu vor afecta capacităţile de producţie pentru apărare şi se va putea asigura service-ul în garanţie şi post-garanţie pentru toate produsele livrate Ministerului Apărării Naţionale”.

“Avioane Craiova trebuie să se încadreze în bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2009, în ceea ce priveşte sumele necesare pentru punerea în aplicare a măsurilor de restructurare”, se arată în comunicat.

Totodată, compania va anunţa numărul disponibilizărilor pe termen scurt, care vor fi realizate anul viitor, după ce problema va fi analizată în consiliul de administraţie.

În condiţiile în care Avioane Craiova va ajunge în “stare de insolvenţă iminentă”, compania ar putea apela la investitori pentru continuarea activităţii. Astfel, Avioane Craiova s-ar putea asocia cu un investitor strategic din domeniu, cu care să înfiinţeze o societate cu capital mixt.

 “Ulterior, în funcţie de eficienţa asocierii, poate fi realizată o analiză de oportunitate a valorificării participaţiei Avioane Craiova, la societatea comercială cu capital mixt”, se arată în documentul aprobat de acţionarii Avioane Craiova.

Alte variante care ar putea fi luate în calcul, în caz de insolvenţă, ar fi asocierea în participaţiune cu un investitor, pe structura activelor productive ale Avioane Craiova, sau închirierea activelor şi a utilajelor companiei.

Concedierea celor 300 de salariaţi survine în urma eşuării negocierilor de privatizare cu Alenia Aeronautica Italia.

 

 

Sursa: NewsIn

What Next?

Related Articles