Măsuri adoptate de guvern împotriva etnobotanicelor

etnobotanice.foto fabricadebani

Se pare că, în sfârşit, în cel de-al doisprezecelea ceas s-au trezit şi guvernanţii noştri să adopte măsuri mai drastice vis-a-vis de regimul etnobotanicelor. Astfel, într-o videoconferinţă cu prefecţii, desfăşurată pe 20 februarie, s-a decis ca, la nivelul fiecărui judeţ, să se alcătuiască echipe mixte de control care să efectueze “controale în toate locurile sau mediile în care se produc, comercializează, utilizează sau consumă substanţe etnobotanice”.

Aceste acţiuni se realizează cu coordonarea prefectului sau la iniţiativa prefectului.

Programul de măsuri şi ordinul este deja publicat în Monitorul Oficial. Acest plan de acţiune se elaborează cu structura teritorială de poliţie şi cu sprijinul, evident, al prefectului şi al celorlalte autorităţi implicate.

Lunar prefectul va raporta  Ministerului Administraţiei şi Internelor acţiunile desfăşurate, iar ministrul de Interne îl

informează pe primul-ministru şi Guvernul. Aceasta, pentru a se putea vedea dacă este nevoie şi de alte măsuri administrative sau legislative în acest domeniu.

Premierul a afirmat că “la nivel guvernamental se lucrează la un proiect legislativ pentru a interzice etnobotanicele”, având drept model  “cea mai avansată lege din Uniunea Europeană, legea poloneză”.

Sursa: comunicat de presă al guvernului României

What Next?

Related Articles