Masteratul Managementul Securităţii în Societatea Contemporană la UBB

Master MSSC la UBB

Master MSSC la UBB

Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca continuă înscrierile la programul de masterat în Managementul Securităţii în Societatea Contemporană.

Acesta îşi propune pregătirea şi antrenamentul masteranzilor în managementul securităţii la începutul secolului XXI, pe baza unei riguroase metodologii de predare şi cercetare, îmbinând atât aspectele teoretice, cât şi cele practice.

De asemenea programul are ca obiectiv şi profesionalizarea studiilor de securitate în România, în vederea susţinerii profesiei de „manager şi negociator de securitate”.

Se are în vedere o pregătire vocaţională a masteranzilor, urmărindu-se asigurarea unui nivel substanţial de cunoaştere şi dezvoltare a aptitudinilor necesare înţelegerii, analizei, sintezei şi predicţiei fenomenelor şi proceselor lumii contemporane legate de problematica securităţii.

La finalul studiilor absolvenţii vor putea contribui la formularea unei politici de securitate naţională adecvată în raport cu provocările din mediul internaţional de securitate şi compatibilă cu politicile de securitate ale instituţiilor europene şi euroatlantice.

Programul de studiu „Managementul securităţii în societatea contemporană” se adresează tuturor absolvenţilor de studii universitare, având în vedere gradul înalt de complexitate al specializării Studii de Securitate şi caracterul său interdisciplinar.

Pe baza diplomei şi a competenţelor obţinute, absolvenţii îşi vor putea găsi posturi atât în sectorul public (instituţii din sectorul securităţii şi apărării naţionale si internationale, administraţie), cât şi în sectorul privat (ONG-uri, agenţi economici etc.).

Un rol fundamental în dezvoltarea acestui program de studii îl are Departamentul de Studii Internaţionale şi Istorie Contemporană din cadrul Facultăţii de Istorie şi Filosofie. Experienţa şi realizările ştiinţifice remarcabile în domeniul studiilor de securitate şi a relaţiilor internaţionale a personalului didactic al DSIIC – care coordonează programul de masterat – este un argument decisiv pentru cei care doresc să urmeze studiile de masterat în Managementul Securităţii în Societatea Contemporană. Pe lângă profesorii UBB care vor susţine cursuri în cadrul programului masteral vor ma fi invitatei cadre didactice asociate, specialişti din cadrul instituţiilor responsabile cu securitatea şi siguranţa naţională, decidenţi politici şi militari, experţi în domenii ca intelligence, ştiinţe militare, business, ONG-uri.

Pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor persoanelor care doresc să urmeze masteratul Managementul Securităţii în Societatea Contemporană dar care şi lucrează, Departamentul de Studii Internaţionale şi Istorie Contemporană din cadrul Facultăţii de Istorie şi Filosofie, anunţă existenţa locurilor la forma de învăţământ frecvenţă redusă.

 

 

Criterii de admitere

Calendarul admiterii

Afis master Managementul Securitatii in Societatea Contemporana

 

What Next?

Related Articles

6 Responses to "Masteratul Managementul Securităţii în Societatea Contemporană la UBB"

 1. Alina says:

  Chiar ma gandeam zilele acestea la ce facultate sa ma inscriu la master.Dupa acest articol sunt covinsa 100% sa ma inscriu in cadrul acestei universitati.
  Domeniul este unul de viitor, si sper ca diploma obtinuta sa ma ajute sa imi fac un viitor.

 2. pervita.ro says:

  Sunt interesant programul. Unde se pot afla mai multe informatii? Ca spre exemplu, criteriile de admitere,

 3. Bianca says:

  Chiar nu stiam ca exista o astfel de specializare. In Bucuresti nu am auzit de ea cel putin, insa mi se pare foarte practica si utila, as fi candidat si eu daca eram in Cluj…