Masteratul in Romania – un LUX; tarife la unele universitati

Masteratul în România a devenit un lux. Aceasta, dacă luîm în considerare tarifele practicate de unele universităţi din ţară pentru urmarea cursurilor de master. Astfel, vele mai scumpe specializări sunt cele de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie. Pentru un masterat în Arta Montajului şi a Sunetului de Film, cursanţii trebuie să plătească 30.000 de lei pe an.

Tot la UNATC, un masterat în Arta Regiei de Teatru sau în Arta Coregrafului costă 8.000 de lei pe an. Pentru specializările Scenaristică, Producţie de Film, Scriere Dramatică, Design de Lumină şi Sunet preţurile sunt ceva mai mici, adică 6.000 de lei pe an.

La Politehnică, taxa pentru un masterat ajunge până la 5.000 de lei, iar la Universitatea de Muzică şi la Universitatea Tehnică de Construcţii masteratul costă 4.800 de lei pe an.

Taxe mai mici sunt la Universitatea de Arte sau la Universitatea De Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinară, specializarea Medicină Veterinară unde un masterat costă 4.000 de lei.

Deasemenea la Academia de Studii Economice masteratul poate ajunge până la 3.600 de lei pe an, iar la Universitatea Bucureşti, specializarea Jurnalism şi Ştiinţe Politice, 3.500 sute de lei pe an.

 

 

 

Sursa: Realitatea

What Next?

Related Articles