Marti, 0ra 14.00: 672 de cazuri de gripă AH1N1, niciun decedat

Până marţi, 04 noiembrie ora 14.00, în România au fost confirmate 97 de cazuri noi de infecţie cu gripa nouă AH1N1. Numărul total de cazuri confirmate este de 672, nu s-a înregistrat niciun deces.

Specialiştii spun că numărul mare de cazuri confirmate în această perioadă este cauzat de pătrunderea şi răspândirea virusului AH1N1 pandemic în colectivităţile de copii şi tineri din judeţele Iaşi, Dolj, Prahova şi din municipiul Bucureşti.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a decis suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de echipamente, medicamente, mijloace de protecţie şi vaccinuri, apreciind totodată că, din punct de vedere medical, situaţia din România este sub control.

CSAT a analizat situaţia gripei AH1N1, scenariile diferite de evoluţie a pandemiei, precum şi măsurile care se impun a fi luate în continuare de către Guvern, membrii CSAT fiind informaţi cu privire la măsurile luate de Ministerul Sănătăţii în vederea limitării răspândirii infecţiilor cu AH1N1, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, în cadrul CSAT s-au discutat o serie de măsuri pentru o mai bună comunicare între instituţiile responsabile, precum şi pentru o mai bună informare a opiniei publice. În acelaşi timp, s-au analizat implicaţiile circulaţiei persoanelor la frontiera cu Ucraina, Republica Moldova şi Bulgaria, unde se înregistrează focare extinse de gripă AH1N1 şi forme mai severe de boală.

Ministerul Administraţiei şi Internelor monitorizează tranzitul la frontieră în scopul identificării potenţialilor bolnavi cu afecţiuni respiratorii.

 

sursa: MEDIAFAX


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

What Next?

Related Articles