Mark Gitenstein noul ambasador al SUA în România

Preşedintele american Barack Obama l-a nominalizat pe avocatul Mark Gitenstein pentru postul de ambasador al SUA în România.

 


Acesta a îndeplinit functia de consilier al presedintelui ales Barak Obama in echipa de tranziţie politică între administraţia Bush şi Obama, şi a condus Biroul politici juridice din cadrul Departamentului Justiţiei. Anterior Gitenstein a servit ca Şef al Consiliului (1987-1989) şi Şef al Consiliului Minorităţilor (1981-1987) în Senatul SUA. În perioada 1975-1978 a mai servit ca membru în Comitetul senatorial pentru Informaţii. A urmat studiile la Universitatea Duke şi la Şcoala de Drept Georgetown.
ui de stat Hillary Clinton.

 

Mark Gitenstein, este avocat din Chicago, la biroul de avocatura Mayer Brown şi a donat 4.000 dolari pentru campania prezidenţială a actualului vicepreşedinte Joe Biden, şi 1.500 dolari pentru cea a secretarul.

Tot joi, preşedintele Obama a numit alţi donatori în favoarea Partidului Democrat în posturile de ambasadori în Belgia, Elveţia şi Luxemburg.

Şase diplomaţi de carieră au fost aleşi pentru a conduce misiuni diplomatice americane în Africa, Orientul Mijlociu şi zona Pacificului, precizează Casa Albă.

sursa: comunicat Casa Alba; AGERPRES

What Next?

Related Articles