Marius Ungureanu, cel care îl acuză pe sindicalistul Marica

lider sindical marica. foto realitatea

Un fost şef de vamă, Marius Ungureanu, îl acuză pe liderul sindical că ar fi organizat sistemul şpăgii din vămi. Marius Ungureanu susţine că, “timp de cinci ani i-a dat, lunar, câte 2.500 de euro lui Vasile Marica”, citat de Realitatea.

Nici Marius Ungureanu nu e “uşă de biserică”. Presa scrie că în perioada 1994-1997, Marius Ungureanu era creierul afacerilor cu ţigări şi alcool. El lipsea săptămâni întregi de la serviciu, deoarece ar fi fost dependent de stupefiante, susţine Curierul Naţional.

Vasile Marica a fost cel care a cerut sancţionarea lui Ungureanu şi eliberarea sa din funcţie. Ungureanu a fost arestat în 2003 şi condamnat apoi pentru trafic de ţigări.

Vila sa din oraşul Giurgiu a fost cumpărată de episcopul Ambrozie, cu un preţ exorbitant pentru acea vreme, 750.000 de euro. Presa a scris că vila cu piscină s-a transformat într-o mănăstire de lux pentru numai câteva măicuţe.

De altfel, Marius Ungureanu a îmbrăţişat şi el această carieră, a terminat teologia după ce a ispăşit pedeapsa pentru contrabandă.

Marius Ungureanu a fost şeful Vămii Giurgiu în perioada în care Dinu Gheorghe a condus Autoritatea Naţională a Vămilor. Ungureanu a fost implicat în mai multe scandaluri legate de contrabandă şi trafic de droguri şi a fost chiar condamnat la închisoare pentru una din aceste infracţiuni.

Sursa: Realitatea

What Next?

Related Articles