Marius Nistor, despre decizia Guvernului de a stopa efectul majorărilor salariale acordate profesorilor

Marius Nistor, preşedintele Federaţiei sindicale Spiru Haret a declarat că “decizia Guvernului de a stopa efectul majorărilor salariale acordate cadrelor didactice prin hotărâri ale instanţelor înseamnă că nu mai trăim într-un stat de drept, ci într-un stat în care Constituţia nu mai reprezintă nimic”, citează AGERPRES.
“Dascălii care au reuşit prin sentinţe definitive şi irevocabile să beneficieze de majorarea salariilor o pierd prin asumarea răspunderii Guvernului pe un act normativ ce ne-a fost prezentat azi de ministrul Educaţiei Daniel Funeriu. Asta înseamnă că nu mai trăim într-un stat de drept, ci într-unul în care Constituţia nu mai reprezintă nimic (…). Nu este o procedură corectă. Colegii din Suceava şi Botoşani au obţinut sentinţe judecătoreşti. Premierul (…) în loc să uniformizeze salariile mergând pe drepturi salariale câştigate a decis să meargă pe uniformizare în sens negativ’, a spus Nistor, citat de AGERPRES.

Premierul Emil Boc a declarat joi,31 martie, la finalul şedinţei de Guvern, că “România nu îşi poate permite să plătească astăzi majorarea salariilor profesorilor cu 50%”.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles