Marionete, păpuşari şi popor

marionete si papusari. foto ziarulnatiunea

Dacă ieri scriam despre guvernul-caricatură sau caricatura de guvern (sau, cum vă place), azi, când premierul desemnat a prezentat – odată cu lista noilor membri ai executivului,  şi programul de guvernare – am aflat că, în cele peste 40 de pagini, liderii coaliţiei au convenit, printre altele, “să crească bunăstarea populaţie”!
Entuziasmul meu a fost doar unul de moment – apropos de faptul că viitorii guvernanţi se gândesc la poporul împovărat de vreme şi de vremuri.

Am uitat pentru o secundă că anul ăsta e unul electoral aşa că nu se putea să lipsească din programul de guvernare astfel de formulare: creşterea bunăstării poporului!
Revenind la Programul de guvernare, am mai aflat că acesta stabileşte, cică, şi modalităţile de creştere a bunăstării populaţiei: prin majorare directă (mă întreb cum? fără să se mărească taxele?) sau prin reducerea CAS şi indexarea pensiilor.
Mă gândesc cum vor reuşi să facă acest lucru în mod real, nu doar pe hârtie, când guvernul Boc, în ultimele zile de guvernare, afirma că “Nu sunt bani!”
E o schimbare de feţe sau de guvernare? Înclin să cred că doar de feţe, şi că în fapt, cei de la putere (adică marionetele ajunse păpuşari) au un plan tactic de menţinere, în orice chip, la putere şi cât mai mult timp.

Notă: Cică noul premier desemnat – deşi încalcă legea privind statutul angajaţilor din serviciile secrete – nu îşi va da demisia din fruntea SIE doar dacă guvernul încropit va primi girul Parlamentului! Adică, unii sunt mai egali sau legali decât alţii…

Sorina Bruj

What Next?

Related Articles