Magazinele duty-freee – obligate sa lichideze comertul cu alcool si tutun

Firmele care comercializează mărfuri în regim duty-free sunt obligate să lichideze stocurile de băuturi spirtoase şi produse din tutun în termen de 45 zile. La încheierea celor 45 de zile de la data la care a intrat în vigoare Ordinul ministrului Finanţelor, (n.r. 12 februarie 2010) comerţul cu aceste mărfuri va fi interzis. Vor fi exceptate doar anumite produse, precum berea, bijuteriile, alimentele.


“În termen de 45 zile de la data intrării în vigoare a ordinului, operatorii economici autorizaţi să desfăşoare activitatea de comercializare de mărfuri în regim duty-free vor lua măsuri în vederea lichidării stocurilor de băuturi distilate, rachiuri, lichioruri şi alte băuturi spirtoase şi produse din tutun din magazinele duty-free autorizate, astfel încât la expirarea acestui termen să nu se mai comercializeze prin magazinele duty-free autorizate astfel de produse”, se arată în ordinul ministrului Finanţelor, intrat în vigoare la 12 februarie 2010.

Actul interzice totodată, începând cu data de 12 februarie, “transferul între magazinele duty-free aparţinând aceluiaşi operator economic de băuturi distilate, rachiuri, lichioruri, alte băuturi spirtoase şi produse din tutun”.

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles