Liderul Hamas, susţinut de Iran, afirmă cu nu vor recunoaşte statul Israel

lider Hamas. foto AP Haaretz

Ismail Haniyeh, liderul mişcării palestiniene din Gaza, a declarat la Teheran că “Hamas nu va recunoaşte niciodată statul israelian”.
“Occidentalii vor ca noi să nu mai opunem nicio rezistenţă şi să recunoaştem statul Israel, dar vă anunţ acum că acest lucru nu se va întâmpla”, a declarat Haniyeh prin intermediul unui interpret la ceremonia de aniversare a 33 de ani de la revoluţia din 1979 din Iran.
“Mesajul nostru şi mesajul tuturor acelora care şi-a dat viaţa în teritoriile palestiniene este acelă că toate teritoriile ocupate, vor fi, în cele din urmă,eliberate de sub ocupaţia israeliană”, a spus Haniyeh.

El a mulţumit Iranului pentru sprijinul constant acordat grupurilor de rezistenţă palestinienă pe care le conduce şi a solicitat menţinerea unităţii în lumea islamică.

Haniyeh a sosit la Teheran vineri, urmând să se întâlnească cu preşedintele Mahmoud Ahmadinejad şi cu liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei.

Iranul, care nu recunoaşte nici el statul Israel, este un susţinător puternic al Hamas. Însă a negat constant că a furnizat  ajutor financiar şi militar mişcării Hamas.

Cu prilejul vizitei liderului Hamas, Iranul a reiterat sprijinul său pentru mişcarea palestiniană de rezistenţă împotriva Israelului, potrivi AFP, citat de Haaretz.

 

 

 

Sursa: AFP, Haaretz

What Next?

Related Articles