Leonard Orban despre un vot negativ la referendumul din Grecia

Leonard Orban. foto rfi.ro

Leonard Orban, Ministrul Afacerilor Europene, într-un interviu al rfi.ro pe tema organizării unui referendum în Grecia privind planul de salvare a statului elen, este de părere “decizia premierului grec a stârnit îngrijorări majore în toate statele membre, nu numai din zona euro, ci şi din afara zonei euro”.

Consecinţele unui NU în acest referendum ar putea fi imprevizibile şi ar putea influenţa nu numai evoluţia zonei euro, ci şi evoluţia întregii Uniuni Europene. E clar că în condiţiile în care acest referendum va fi menţinut, va trebui să ajutăm cât mai mult, astfel încât să se poată ajunge la un rezultat pozitiv”, a spus Orban.

Leonard Orban crede că în cazul unui scenariu cu un rezultat negativ al referendumului, “există riscul ca Grecia să intre în faliment”.

“În al doilea rând, există riscul ca Grecia să iasă din zona euro, cu toate consecinţele asupra acestei zone şi asupra întregii Uniuni Europene. Chestiunile acestea în mod cert vor crea tensiuni foarte mari la nivelul sistemului bancar, nu numai din Grecia, ci din întreaga Uniune Europeană”, este de părere Leonard Orban.

 

 

Sursa: rfi.ro

What Next?

Related Articles