Leon Panetta, despre oportunitatea intervenţiei în Mali

Leon Panetta. foto cnnpolitics

Leon Panetta, Secretarul american al Apărării a efectuat o vizită la Londra. În conferinţa de presă ce a avut loc după întâlnirea oficială, acesta a declarat că Statele Unite “vor adopta toate măsurile necesare protejării cetăţenilor americani în faţa ameninţărilor reprezentate de grupările afiliate Al-Qaida în regiunea Magreb”.
În acest fel el a dat răspuns întrebării puse de BBC referitoare la criza ostaticilor din Algeria.

“Oare implică acest lucru acordarea de sprijin cu operaţiuni militare? Oare implică acest lucru efectuarea de operaţiuni militare, în cooperare, acolo? Acestea sunt subiecte care, cred eu, trebuie, mai întâi, să fie tranşate”, a declarat pentru BBC secretarul american al Apărării.

“Scopul nostru este de a ne asigura că, indiferent care este locul în care Al-Qaida va încerca să se ascundă, noi o vom împiedica să creeze o bază şi să săvârşească acţiuni teroriste”, a continuat el.
“Vom adopta toate măsurile necesare în vederea protejării concetăţenilor noştri”, a subliniat şeful Pentagonului.
Secretarul american al Apărării a subliniat că Statele Unite sunt “preocupate de grupările Al-Qaida din Magrebul Islamic.

“Am cooperat cu alte ţări încercând să stabilim care este cea mai bună modialitate de a face faţă acestei ameninţări. Vom continua să cooperăm cu aceste ţări în regiune”, a mai spus el.
Panetta a apreciat pozitiv acţiunea Franţei în Mali, care a “luat iniţiativa de a încerca să grupările Al-Qaida”.
“Vom încerca să o ajutăm în acest efort, aşa cum fac şi alte ţări”, a spus în final Panetta.

Sursa: MEDIAFAX , BBC

What Next?

Related Articles