Legea privind Statutul funcţionarilor publici prevede şi descentralizarea organizării şi desfăşurării concursurilor

Proiectul de lege pentru completarea şi modificarea Legii privind Statutul funcţionarilor publici prevede şi descentralizarea organizării şi desfăşurării concursurilor.
Potrivit legislaţiei aflate acum în vigoare, toate funcţiile publice de conducere se ocupă prin concurs, care se organizează la sediul ANFP. După intrarea în vigoare a noilor reglementări, concursurile se vor organiza la sediul instituţiilor care scot la concurs aceste posturi, cu excepţia celor de director şi director general, această modificare urmând să determine o reducere a cheltuielilor bugetare cu aproximativ 80%.

„Trebuie spus însă că ANFP îşi va păstra în comisiile de concurs un funcţionar public, din cadrul instituţiilor prefectului, care va fi responsabil de asigurarea respectării legalităţii procedurilor. Această persoană va participa în comisiile de concurs organizate, de exemplu, de primării, consilii judeţene, etc. În cazul în care se constată vicii de procedură, ANFP, la propunerea responsabilului de procedură, suspendă concursul”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.
Proiectul de lege privind modificarea şi completarea legii funcţionarilor publici va fi transmis spre dezbatere şi aprobare Parlamentului, iar Guvernul a solicitat Legislativului dezbaterea în procedură de urgenţă.

Sursa: comunicat de presă de la Guvernul României

What Next?

Related Articles