Legile privind codul de procedura civila si codul de procedura penala au fost promulgate

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat miercuri, 30 iunie decretele de promulgare a Legii privind codul de procedură civilă şi a Legii privind codul de procedură penală.

 

Preşedintele Traian Băsescu a trimis anterior,în 2 iunie, o scrisoare preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor în care solicită Legislativului să adopte, până la sfârşitul acestei sesiuni, Codurile de procedură penală şi civilă.

“România se află încă sub Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei şi luptei împotriva corupţiei. O etapă importantă a procesului de monitorizare a reformelor din domeniul justiţiei o reprezintă Raportul Comisiei Europene care urmează a fi adoptat în vara acestui an. O evaluare pozitivă în acest document va fi posibilă în condiţiile în care Parlamentul României va adopta Codul de procedură penală şi Codul de procedură civilă cât mai curând posibil”.

“În acest sens, revin la scrisoarea transmisă dumneavoastră în luna aprilie 2010., solicitându-vă adoptarea celor două Coduri sus-menţionate, până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare”, se arăta în scrisoarea transmisă de către preşedintele Băsescu.

Sursa: comunicat de presa al preşedinţiei României

What Next?

Related Articles