Legea de aprobare a OUG 50 şi legile bugetului de stat şi salarizării pe 2011 au fost promulgate de Presedinte

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, marţi, Legile bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2011, precum şi legile salarizării.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.

Curtea Constituţională a respins, marţi, sesizarea PNL de neconstituţionalitate a Legii de aprobare a OUG 50. Cu majoritate de voturi, CC a constatat că este constituţională Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis, marţi, că legea Bugetului de stat pe anul 2011 este constituţională, după ce au analizat o sesizare depusă de deputaţii liberali.

Parlamentarii au adoptat, în 22 decembrie, în şedinţă comună, bugetul de stat pe anul 2011, cu 207 voturi “pentru”, 143 “împotrivă” şi nicio abţinere, aprobând unele amendamente.

De asemenea, plenul comun al celor două Camere a adoptat, în aceeaşi zi, bugetul asigurărilor sociale de stat pentru 2011. Senatorii şi deputaţii au adoptat forma propusă de Guvern asupra bugetului asigurărilor sociale de stat, respingând principalele amendamente ale opoziţiei.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat, marţi, decretele de promulgare a Legii – cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi a Legii privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice.

Curtea Constituţională a decis, marţi, că Legea-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice este constituţională.

De asemenea, Curtea a constatat că este constituţională Legea privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice.

 
sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles