Lavrov – despre necesitatea cooperării UE – Rusia împotriva terorismului

Serghei Lavrov la ONU. foto ziareromania

Serghei Lavrov . foto ziareromania

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei a declarat, la o zi după atentatele de la Bruxelles că “Uniunea Europeană trebuie să pună capăt jocurilor politice şi să-şi unească eforturile cu Rusia în lupta împotriva teroriştilor”,potrivit AFP,  Itar TASS şi AGERPRES.
“Eu chiar sper că europenii vor pune capăt jocurilor lor geopolitice şi se vor uni (cu Rusia n.r.) pentru a nu permite teroriştilor să preia controlul asupra continentului nostru comun”, a declarat Lavrov.Declaraţia a fost făcută la începutul întâlnirii cu omologul său german, Frank-Walter Steihnmeier.

Steinmeier urmează să fie primit de preşedintele rus Vladimir Putin şi va avea o întâlnire după aceea cu secretarul de stat american, John Kerry.

Atentatele care au lovit marţi dimineaţă la o oră de vârf aeroportul internaţional din Bruxelles şi o staţie de metrou din centrul capitalei belgiene au făcut cel puţin 31 de morţi şi 300 de răniţi.

Atacurile au fost revendicate de către gruparea jihadistă Stat Islamic, ISIS, intervenind la patru zile după arestarea unuia dintre suspecţii-cheie în atentatele din noiembrie trecut de la Paris, Salah Abdeslam.

Vladimir Putin a declarat că “aceste atentate arată încă o dată că terorismul nu cunoaşte graniţe şi reprezintă o ameninţare pentru întreaga lume”.

“Lupta împotriva acestui rău necesită o cooperare internaţională mai activă”, a adăugat el.
Pe de altă parte, Aleksei Puşkov, preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal), a declarat că “în timp ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, luptă cu o ameninţare rusă imaginară” (…) oamenii sunt aruncaţi în aer chiar sub nasul său, în Bruxelles”, potrivit AFP.

Sursa: AFP, Itar TASS şi AGERPRES

What Next?

Related Articles