“La mulţi ani!”, de Florii

icoana de florii.ziuaveche

Sărbătoarea de Florii este cea care marchează intrarea triumfală a Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, înainte de săpmâna Patimilor sau Săptămâna Mare.

Pelerinajul de Florii reprezintă o adeverire a biruinţei lui Hristos asupra morţii lui Lazăr şi o prevestire a biruinţei lui Hristos asupra păcatului, asupra morţii şi asupra iadului, prin Invierea Sa proprie din morţi.

Pelerinajul de Florii vesteşte legătura dintre Taina Crucii şi a Învierii Domnului, dintre intrarea Domnului în Ierusalimul pământesc, ca să patimească „pentru noi, oamenii, şi pentru a noastra mântuire“, şi intrarea Domnului în Ierusalimul ceresc, ca să ne dăruiască noua viaţă şi bucurie veşnică.

Pelerinajul de Florii îi  pregăteşte pe creştini pentru a înainta spre Sfintele Paşti, îndeamnă la meditaţie asupra trecerii prin viaţă şi prin lume.

Creştinii care poartă în mâini lumânări şi flori, ar trebui să mediteze şi să se gândească la “câtă lumină au adunat în în suflete şi câtă lumină răspândiesc în jurul lor sau lasă în urma lor “.

De Florii sunt sărbătoriţi şi cei care poartă nume de flori, atât femeile, cât şi bărbaţii. De aceea, în această zi ÎnfoMondo. ro le doreşte tuturor celor care poartă astfel de nume, “La mulţi ani!”.

Sursa: InfoMondo.ro

What Next?

Related Articles