Kovesi şi-a primit ciolănelul

Kovesi si Macovei. foto antena3

După ce timp de 6 ani a fost procurorul general al României, după ce Băsescu i-a acordat – pentru serviciile aduse şi “în semn de înaltă apreciere pentru meritele deosebite în îndeplinirea actului de justiţie în România” – Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Cavaler, Laura-Codruţa Kövesi a zburat la Bruxelles. Unde va ocupa o funcţie pe probleme de politici aniticorupţie în cadrul Misiunii României la Bruxelles.
Astfel, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât detaşarea la Ministerul Afacerilor de Externe a Laurei Codruţa Kovesi, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)-Biroul Teritorial Sibiu, pentru prioadă de trei ani, începând de miercuri, 3 octombrie.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, declarase în şedinţa de final de mandat că “nu exclude o candidatură pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nicio eventuală funcţie ce presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) sau de activităţi anticorupţie”.

“Aşa cum am declarat în mai multe rânduri doresc să-mi continui activitatea în calitate de magistrat. Consider că lupta anticorupţie este o dimensiune importantă prin prisma MCV şi a implicaţiilor pe care le are pentru România”, a susţinut Codruţa Kovesi, citată de MEDIAFAX.

Acum ar fi interesant de urmărit care va fi traseul urmat de Koveşi, după alegerile din decembrie 2012. Fie că ies câştigători tutorii ei, fie că pierd.Deocamdată, a plecat la Bruxelles, la un job călduţ, cu bani frumoşi şi probabil, va rămâne în stand by. Că doar mâine nu-i poimâine şi vin alegerile…

 

Sorina Bruj

Sursa: preşedinţia României, MEDIAFAX

What Next?

Related Articles