Kirgizstan – noi evolutii

Ex-preşedintele kârgâz, Kurmanbek Bakiyev, a făcut apel la ONU pentru ca această organizaţie să trimită trupe de menţinere a păcii în Kârgâzstan.


Preşedintele a părăsit capitala după ce guvernul partizan lui a fost răsturnat. Ex-preşedintele a solicitat o comisie internaţională care să evalueze situaţia din Kârgâzstan.

Guvernul interimar intenţionează să-l aresteze şi să îl condamne pentru moartea celor 81 de persoane (căci la atât a ajuns numărul celor decedaţi) victime în confruntările de stradă de pe 7 şi 8 aprilie.

Bilanţul sângeroaselor confruntări  a ajuns la 81 de morţi şi 1651 de răniţi, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii din această ţară, preluat de AFP şi Agerpres.

“În cursul nopţii (n.r. de sâmbătă spre duminică) au decedat, din cauza rănilor, trei persoane”, afirmă ministerul în comunicat. Bilanţul precedent era de 79 de morţi.

Ministerul a revizuit în sus şi numărul persoanelor rănite în confruntări, de la 1520 la 1651, dintre care 581 se află în continuare în spital.

Sursa: RIA Novosti, Agerpres

What Next?

Related Articles